Вашата оценка 4.84 от 22 гласа

Майски празници на остров Тасос-Гърция, Дати: 24-27 май 2024, автобусна екскурзия от Варна и Бургас. Местата са изчерпани!

Вид транспорт: Автобус
остров Тасос, Гърция
  • Описание и програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Други
Майски празници на остров Тасос - Гърция
Дати на екскурзията: 24-27 май 2024
Богата екскурзионна програма - Кавала, остров Тасос и Александруполи
3 нощувки със закуски и вечери в хотел Ralitsa 3*
Автобусна екскурзия от Варна и Бургас
Местата по програмата са изчерпани!

 

Остров Тасос  е най-северният остров в Тракийския залив на Егейско море. Главен и най-голям град е Лименас / Тасос. Наблюдаван отдалеч, островът наподобява висока, потънала в морето планина. Тесните крайбрежни низини са заети от маслинови градини, а по бреговете растат смокини, нарове, праскови. Широките и дълги плажове, боровите и маслинови гори, добрите хотели, живописни малки градчета, вкусна храна – всичко това допринася за една вълшебна и незабравима почивка! Островът е леснодостъпен - с ферибот от Кавала или Керамоти.
Лименас е най-важният град на острова - съвременен град, но който пази добре своя бит и традиция. Градът е оживен туристически център - живописни малки улички, красиви магазинчета с изящни стоки, рибни таверни, живиписни места за разходка и развлечения.

В хода на екскурзията ще посетите: Кавала, остров Тасос, Александруполи.

Пакетна цена на турист: 399 лв.

Описание на програмата:

Първи ден (петък) - 24.05.24 г.:  Варна - Бургас  - Тасос
Отпътуване на 24.05 - 05:00 ч. от Антим I във Варна. Моля туристите да бъдат  там в 04:45 ч. Отпътуване от  Бургас - 06:30 ч. - бензиностанцията на OMV срещу МЕТРО.  Пристигане в Кавала, където оживеният ритъм на модерният градски живот е в хармония с традициите на стария свят. Разглеждане на Стария квартал на Кавала, съхранил традиционния си облик - Имарета, Къщата на Али Паша, Крепостните стени, Църквата Св. Богородица, Акведукта, Византийската крепост на върха на хълма.
Свободно време за разходка и обяд. Поседнете в уютните заведения край пристанището и опитайте типичната рибена чорба и сувлакито или се насладете на ледено фрапе и курабии.
Кратко пътуване до остров Тасос с ферибот - /5 евро/. Настаняване в хотела в Лименария. Вечеря и нощувка.

Втори ден (събота) - 25.05.24 г.: Тасос
Закуска. Обиколка на острова, която включва Лименария - втория по големина град на остров Тасос, посещение на манастира Св.Архангел Михаил, древното селище Теологос, фабриката за бижута Ирис, Алики - залива на сирените. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Трети ден (неделя) - 26.05.24  г.: Тасос
Закуска.  Полудневна екскурзия до град Лименас - древната Агора, Археологическия музей, Амфитеатъра, Панагия - старата столица на острова с църквата Панагия и посещение на рафинерия за производство на зехтин и продукти от маслини. Свободно време за обяд и разходка. Връщане в хотела. Вечеря в хотела. Срещу допълнително заплащане - посещение на таверна с богато меню и програма. Нощувка в хотела.

Четвърти ден (понеделник) - 27.09.24 г.: Тасос - Кавала - Александруполис - България
Ранно отпътуване за България. Пътуване с ферибот /5 евро/.
Продължаваме за град Александруполис. Свободно време за обяд и кратка разходка. Пристигане в Бургас и Варна късно вечерта.


Необходими данни за резервация: Три имена, ЕГН и номер на документа, с който ще пътуват туристите (лична карта или международен паспорт);

Необходими документи за пътуване: Валидни лична карта или международен паспорт.
Условия за пътуване на деца: Деца под 18 години задължително пътуват с международен паспорт или лична карта, ако имат такава. Ако децата пътуват само с 1 родител е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО представянето на нотариално заверена декларация от непътуващият родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване в Република Гърция.

Начин на плащане: В брой или по банка.

Условия за записване:
  • При резервация се заплаща 50% от пакетната цена.
  • Доплащане до 100%  – до 15 дни преди датата на отпътуване.
     

Програмата се провежда при минимум 35 записани туристи. В случай, че необходимият брой туристи не е събран и програмата няма да се осъществи, платилите туристи ще бъдат информирани 22 дни преди датата на отпътуване.


Условия за анулация:

  • До 21 дни преди датата на заминаване - без неустойка.
  • 20-14 дни - 50% неустойка.
  • 13-0 дни - 100% неустойка.

  • Транспорт с комфортен автобус по маршрута Варна - Бургас  - остров Тасос - Бургас - Варна
  • 3 нощувки с включени закуски и вечери
  • Всички екскурзии, включени в програмата
  • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро. * За лица на и над 66 г. възраст - има доплащане 20 лв. на човек, на престой.
  • Лицензиран водач - екскурзовод на български език по време на пътуването
  • Фериботни билети - 5 евро на човек в посока - заплащат се на място
  • Вечеря в таверна с жива музика - 30 евро на турист
  • Разходи от личен характер
  • Доплащане за медицинска застраховка за лица на и над 66 г. възраст - 20 лв. на човек, на престой.
  • Задължителна туристическа такса за периода 01.03-31.10, която се заплаща от туристите на място, в хотела (в сила от 01.01.2024г.) 
    - 5* хотели - 10 евро на вечер, на стая
    - 4* хотели - 7 евро на вечер, на стая
    - 3* хотели - 3 евро на вечер, на стая
    - 2* и 1* хотели и апартаменти - 1,50 евро на вечер, на стая
Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказан достъп до Гърция поради: забрана за напускане на България; невалидни (забравени) документи; други НЕзависещи от туроператора причини.

Туроператорът си запазва правото да промени пакетните цени в случай на значително увеличение на цената на горивата.


 
Хотели по програмата
Оферта № П12045

остров Тасос

 

Остров Тасос е най-северният и най-зеленият остров в Тракийския залив на Егейско море, разположен на 12 км от град Кавала. Наблюдаван отдалеч, островът наподобява висока, потънала в морето планина. Широките и дълги плажове, боровите и маслинови гори, добрите хотели, живописните малки градчета, вкусната храна – всичко това допринася за една вълшебна и незабравима почивка на остров Тасос!

 

Остров Тасос е леснодостъпен благодарение на редовните фериботни връзки от Кавала (на 1 час) или от Керамоти (на 30 мин).

 

Основните курортни селища на остров Тасос са:

  • Лименас е най-големият град, столица и главно пристанище на острова. Градът е оживен туристически център – малки улички, красиви магазинчета, рибни таверни, живописни места за разходка и развлечения. Тук се намират основните забележителности: античната Агора, останки от стария град Тасос, археологическият музея.
  • Скала Панагия (Skala Panagia) е едно от най-популярните курортни селища на острова. Намира се на 7 км югозападно от град Лименас, покрай плажа Golden Beach. С много ресторанти, хотели, кафенета, хотели, предлагат се водни спортове на плажа. Плажът е със златист пясък, плитки води, заобиколен от борови гори.
  • Скала Потамя (Skala Potamia) също е популярно курортно селище, на 10 км югоизточно от град Лименас. Разположено е покрай дългия пясъчен плаж  Golden Beach, заобиколен от борови гори. Зад курорта в планината се извисява най-високият връх на острова Ipsarion (1204 м).
  • Скала Принос (Skala Prinos) е красиво курортно селище, на 14 км от град Лименас. Тук е второто фериботно пристанище на острова, което го свързва с Кавала. Предлагат се различни видове настаняване – хотели, апартаменти, традиционни таверни и кафенета до плажа. До пристанището се намира пясъчният плаж Dasilio, заобиколен от борови гори.
  • Лименария (Limenaria) е вторият по големина град на острова, на 38 км от град Лименас. Развит туристически курорт с красива пешеходна зона с много таверни, кафенета, магазини. Плажът е пясъчен и дълъг, има хубаво пристанище и прекрасни гледки към морето и Атон. На 3 км е пясъчният плаж Tripiti Beach, подходящ за гмуркане. Градът прелива в курортно селище Каливия (Kalivya). 
  • Потос (Potos) e курортно селище в южната част на острова, на 40 км от град Лименас. Популярен сред младите хора, като място с активен нощен живот. Близо до него са плажовете Agios Antonios, Rossogremos, Psili Ammos и Pefkari.
  • Скала Рахони (Skala Rachoni) e в северозападната част на острова, на 11 км от Лименас. С дълъг хубав плаж, чисти и плитки води.

 

Най-красивите и добре организирани плажове на острова са: Golden Beach, Makryammos Beach и Paradise Beach.

  • Golden Beach е най-големият плаж на острова, разположен в източната му част. Прекрасен дълъг плаж с хубав пясък и плитки, кристални води с дължина 2.5 км. Намира се на 12 км от Лименас между Скала Панагия и Скала Потамя. Добре поддържан плаж, идеален избор за деца, има паркинг. Покрай него има много хотели, таверни, къмпинги, квартири, предлагат се водни спортове. Награден е със Син флаг. Част от него се казва Chrissi Ammoudia – плажът на Скала Потамя.
  • Paradise Beach е прекрасен плаж в източната част на острова, на 22 км южно от Лименас. Организиран плаж, с хубав пясък и плитки синьо-зелени екзотични води, заобиколен от зелени планински хълмове.
  • Makryammos Beach се намира в северната част на острова, на 2 км от град Лименас. Добре организиран плаж с хубав пясък и плитки кристални води, идеален за деца. Награден е със Син флаг. Плажът е собственост на хотел Makryammos Bungalows, а за достъп се плаща такса.

 
Други плажове на острова са:

  • Дасилио Принос, Скала Принос и Рахони: широка и дълга пясъчна плажна ивица (няколко километра) с борови и маслинени гори
  • Пахис (Pachis Beach): организиран плаж с чадъри и шезлонги, заобиколен от борови гори и кристални и плитки води. Един от най-добрите плажове в западната част на острова, на 7 км от Лименас.
  • Глифонери: сгушен в малък залив
  • Папалимани, Нистери, Глифада: пясъчни плажове в северната част на острова
  • Алики (Aliki): два пясъчно-каменисти плажа в два съседни залива, в северната част на острова. Плажът в западната част е по-натоварен, а този в източната – по-спокоен.
  • Астрис (Astris): малък плаж, в най-южната част на острова.
  • Пефкари (Pefkari): в южната част на острова, на 39 км от Лименас. Организиран пясъчно-каменист, награден със Син флаг, заобиколен от борови дървета, с много ресторанти. Популярно място за водни спортове.
  • Псили Амос (Psili Ammos): в най-южната част на острова, на 45 км от Лименас, със ситен бял пясък и плитко море.